BR74
 

Tieliikennemerkit

RSS
Modified on 2008-07-25 10:22 by Administrator Categorized as Esikuva, Maisemanrakennus, N-mittakaava, Standardit

Table of Contents [Hide/Show]


   Iso-Britannia
      Lisätietoa
   Ranska
      Lisätietoa
   Saksa
      Liikennemerkkien koko
      Liikennemerkkien värit ja tekstit
      Pylväät
      Lisätietoa
   Suomi
      Liikennemerkkien koko
      Lisätietoa


Tasoristeys (Suomi)

Tasoristeys (Suomi)

Pienoisrautatien maisemaan kuuluvat myös autotiet ja niiden liikennemerkit. Eri maissa on käytössä hieman toisistaan poikkeavia versioita liikennemerkeistä, vaikka Euroopan maiden merkistö perustuukin kaikkialla samaan kansainväliseen Wienin tieliikennesopimukseen vuodelta 1968. Tieliikennesopimus sallii kuitenkin joustavuutta ja esimerkiksi varoitus- ja kieltomerkkien tausta voi olla valkoinen tai keltainen. Suomessa ja Ruotsissa on keltainen taustaväri käytössä valkoisen sijaan. Useissa maissa merkistö vaihtui osin tieliikennesopimuksen standardimerkkeihin siirtymisen myötä ja niinpä 60-luvun tai sitä vanhemmat merkit ovat toisinaan nykyisistä versioistaan poikkeavia.

Koska liikennemerkin pylvään varren tulee N-mittakaavassa olla käytännön syistä suhteellisen paksu, kannattaa sopusuhtaisen vaikutelman vuoksi pyrkiä myös merkkitauluissa käyttämään suurempia kokoja valiten pyöreän merkin halkaisijaksi esimerkiksi 4 tai 5 mm. Usein käytetään pyöreiden merkkien leikkaamiseen lävistintä, joiden koot ovat tasamillimitrein ja sen vuoksi kannattaa koko pyöristää ylöspäin lähimpään täyteen millimetriin.

N-mittakaavassa on sopiva pylvään paksuus noin 0,7 - 0,8 mm, joka vastaisi paksuutta 11 - 13 cm luonnossa. Materiaaliksi sopii ohut polystyreeniprofiili (Plastruct, Evergreen) tai metallilanka. Joillakin tarvikevalmistajilla (Busch, Heki, Faller ym.) on tarjolla myös valmiita liikennemerkkisarjoja pylväineen, yleensä saksalaisen esikuvan mukaan.

Iso-Britannia

Lisätietoa


Ranska

Lisätietoa


Saksa

Liikennemerkkien koko

Liikennemerkkien säädetty minimikoko vaihtelee tien nopeuden mukaan. Näin esimerkiksi pyöreän merkin halkaisija vaihtelee välillä 420 - 750 mm kolmessa kokoluokassa (70%/100%/125% tai 140%). Pienin koko (1) on käytössä alueilla, joissa nopeusrajoitus on alle 50 km/h. Seuraava koko (2) on yleisin ja sopii teille nopeuteen 100 km/h saakka. Suurin koko (3) on tarkoitettu lähinnä moottoriteille ja on 40% suurempi kuin normaalikoko paitsi pyöreillä merkeillä, joilla ero on 25%.

Alla olevassa taulukossa on annettu eri kokoluokkien liikennemerkkien pienennyssuhteen mukaiset mitat N-mittakaavassa. N-mittakaavassa kannattaa välttää kokoluokan 1 merkkien käyttöä.

MuotoPieni (1)Normaali (2)Suuri (3)
Pyöreä (halk.)2,6 mm3,8 mm4,7 mm
Kolmio (sivu)3,9 mm5,6 mm7,9 mm
Neliö (sivu)2,6 mm3,8 mm5,3 mm
Suorakulmio (k x l)3,9 x 2,6 mm5,6 x 3,8 mm7,9 x 5,3 mm
Lisäkilpi 1 (k x l)1,4 x 2,6 mm2,1 x 3,8 mm2,6 x 5,3 mm
Lisäkilpi 2 (k x l)2,0 x 2,6 mm2,8 x 3,8 mm3,5 x 5,3 mm
Lisäkilpi 3 (k x l)2,6 x 2,6 mm3,8 x 3,8 mm5,3 x 5,3 mm

Liikennemerkkien värit ja tekstit

Liikennemerkeissä käytettävät värit on määritelty DIN 6171 -standardissa, jossa on merkeissä käytettävien värien RAL-värikoodit. Liikennemerkkien tekstityyppinä on DIN 1451 normaali (Mittelschrift) tai kavennettu (Engschrift).

Pylväät

Liikennemerkkien pylväiden tulee säännösten mukaan olla joko harmaita tai valkoisia. Samassa pylväässä saa olla enintään kolme merkkiä. Kolmionmuotoisten varoitusmerkkien tulee yleensä olla omassa pylväässään yksin. Samaan pylvääseen ei saa yhdistää muita merkkejä merkkien 201 (tasoristeys), 278-282 (nopeusrajoitus tai ohituskielto päättyy) sekä 350 (suojatie) kanssa. Merkkien alareunan korkeuden tulee olla 2 m maasta (N-mittakaava: 12,5 mm) paitsi pyöräteillä, jossa minimikorkeus on 2,2 m (N: 13,8 mm). Tien yläpuolisten merkkien korkeus on 4,5 m (N: 28 mm). Liikenteenjakajissa ja vastaavissa korkeus on 60 cm (N: 3,8 mm).

Lisätietoa


Suomi

Liikennemerkkien koko

Suomessa liikennemerkkejä käytetään kolmen kokoisina: pieni, keskikoko ja suuri. Pienimpiä merkkejä voidaan käyttää kevyen liikenteen väylillä sekä kulttuurihistoriallisessa ympäristössä taajamissa, jos tien nopeusrajoitus on enintään 50 km/h. Suurikokoiset merkit ovat käytössä moottori- ja moottoriliikenneteillä. Varsinkin neliskulmaisten merkkien koko vaihtelee eri merkkien välillä huomattavasti ja kannattaakin aina varmistaa tarkat mitat liikennemerkkejä koskevista säännöksistä.

Alla olevassa taulukossa on annettu eri kokoluokkien liikennemerkkien pienennyssuhteen mukaiset mitat N-mittakaavassa. N-mittakaavassa kannattaa välttää pienimpien merkkien käyttöä.

MuotoPieniKeskikokoSuuri
Pyöreä (halk.)2,5 mm3,8 mm-
Kolmio (sivu)3,8 mm5,6 mm8,4 mm
Neliö (sivu)2,5 mm3,8 mm-

Lisätietoa


Creative Commons License
Tämän wikin sisällön käyttö on sallittu Creative Commons lisenssin Nimeä/Epäkaupallinen/Ei muutettuja teoksia 3.0 Unported mukaisesti. Aineistoa lainattaessa on lähteenä mainittava aina N Club Finland ja http://www.n-club-finland.org/wiki. Pidempien lainausten yhteydessä on mainittava tarkka linkki, josta tieto löytyy. Aineistoa ei saa käyttää mihinkään kaupalliseen tarkoitukseen ilman tekijänoikeuden haltijan lupaa.

ScrewTurn Wiki version 3.0.0.333. Some of the icons created by FamFamFam.

 

Copyright ©2008 N Club Finland. All Rights Reserved.