BR74
 
Reed-kytkin

Reed-kytkimessä on suljetussa lasiputkessa suojakaasua ja kaksi metallista kontaktiliuskaa, joiden päät eivät normaalisti kosketa toisiaan. Liuskojen päät ulottuvat lasiputken ulkopuolelle ja niihin voidaan juottaa liitosjohdot. Kun Reed-kytkimen päälle viedään magneetti, taipuu toinen liuska koskettamaan toista ja Reed-kytkimen läpi pääsee silloin kulkemaan sähkövirta.

Reed-kytkimiä käytetään yleisesti analogisesti ohjatuilla radoilla kulunilmaisimena, joka voi antaa virtaimpulssin vaikkapa junan juuri ohittaman opastimen kääntämiseksi seis-asentoon tai käyttämään rataylikäytävän puomeja. Jos radalla käytetään Reed-kytkimiä, tulee kaikkien radalla liikkuvien vetureiden pohjaan kiinnittää kestomagneetti, jotta kytkimen yli kulkeva juna aiheuttaisi kytkimen sulkeutumisen.

Reed-kytkimet voivat olla hyvinkin pienikokoisia (halkaisija jopa alle 2 mm), jolloin ne mahtuvat hyvin kiskojen väliin ja kaluston alle pienemmissäkin mittakaavoissa kulunilmaisimina käytettäviksi.

Creative Commons License
Tämän wikin sisällön käyttö on sallittu Creative Commons lisenssin Nimeä/Epäkaupallinen/Ei muutettuja teoksia 3.0 Unported mukaisesti. Aineistoa lainattaessa on lähteenä mainittava aina N Club Finland ja http://www.n-club-finland.org/wiki. Pidempien lainausten yhteydessä on mainittava tarkka linkki, josta tieto löytyy. Aineistoa ei saa käyttää mihinkään kaupalliseen tarkoitukseen ilman tekijänoikeuden haltijan lupaa.

ScrewTurn Wiki version 3.0.0.333. Some of the icons created by FamFamFam.

 

Copyright ©2008 N Club Finland. All Rights Reserved.