BR74
     
FlagIn English

N Club Finland logo

N Club
 
 

European N-Scale Convention

 

 

European N Scale Convention 2007

 

European N Scale Convention on tapahtuma, jossa N-mittakaavan harrastajat kaikkialta  Euroopasta tapaavat vuosittain tuoden omat ratansa paikalle.

 

Vuodesta 2006 saakka pidetty vuotuinen Euroopan N-mittakaava-kokoontuminen on nopeasti vakiinnuttanut asemansa maanosamme tärkeimpänä N-harrastajien tapahtumana. Toistaiseksi tapahtuma on pidetty aina Stuttgartissa, Saksassa ja järjestäjänä on toiminut saksalainen N Club International -yhdistys. N Club Finland on tapahtumaan osallistunut vuodesta 2007 alkaen ja vuonna 2008 olivat ensimmäiset suomalaiset N-radan moduulit mukana matkassa. Nykyisin on tapahtumassa mukana vuosittain n. 25 metriä NCF:n moduuleita, mikä on kuljetuskalustomme kapasiteetista johtuva yläraja.

Tapahtuma koostuu yleisötilaisuuksista ja harrastajien omista tapahtumista. Yleisöä varten paikalla on aina vertaansa vailla oleva kokoelma moduuliratoja tai erillisratoja N-mittakaavassa, joissa voi nähdä niin suomalaista maalaismaisemaa kuin italialaisen pääaseman kiireistä liikennettä.. Vuoden 2007 tapahtumassa koottiin eri maiden moduuleista yksi ainoa, maailmanennätyskokoinen yhteisrata. Moduuleiden yhteispituus radassa oli 546 metriä, mikä vastaisi luonnossa yli 90 km. Yleisöä varten on tapahtumassa myös kilpailuja ja työnäytöksiä.

 

Harrastajien lisäksi paikalla on luonnollisesti myös pienoisrautatiealan valmistajia näytteilleasettajina. Erityisesti N-mittakaavaan erikoistuneet piensarjavalmistajat ovat joka vuosi esitelleet tuotteita, joita ei muualla juuri pääse näkemään.

 

Harrastajien oma ohjelma tapahtuman yhteydessä on myös kiireinen yhteisine illanviettoineen ja muine tilaisuuksineen. Tapahtuma on rentouttava tauko kiireisen arjen keskellä, kun harrastajat kokoontuvat yhteisen harrastuksen pariin neljäksi päiväksi kerran vuodessa tapaamaan harrastajatovereita Euroopan kaikilta kolkilta. Kuulumisia vaihdetaan ja pohditaan yhdessä yhteisen harrastuksen tilaa ja tulevaisuutta.

 

Kansainvälinen ilmapiiri ja eurooppalainen yhteishenki korostuu buffet-illassa, johon osallistuvat maat tuovat kukin parhaita herkkujaan yhteisesti maisteltaviksi. Tarjolla on niin suomalaista poroa ja Nokian olutta, kuin sveitsiläistä raclettea, ranskalaisia viinejä, saksalaisia bratwursteja ja Kölschiä, italialaisia antipastoja ja grappaa sekä espanjalaista omelettiakin.

 

Vuotuinen INGA.NET-gaalailta on juhlallisempi yhteinen tapahtuma, jossa luodaan katsaus yhteisen INGA.NET-järjestömme ja sen jäsenyhdistysten tapahtumiin vuoden varrelta. Tilaisuudessa myös palkitaan ansioituneita N-harrastajia. Puheitakin pidetään ja osallistuvat yhdistykset vaihtavat lahjoja keskenään.

 

Tapahtumaan pääsee Suomesta mukaan olemalla N Club Finland ry:n jäsen. N Club Finland on Suomen edustaja kansainvälisessä INGA.NET-järjestössä.

 

 

 
Copyright ©2007-2022 N Club Finland. All Rights Reserved.